Eind oktober 2012 is het oosten van Cuba zwaar getroffen door de orkaan Sandy. Met name de stad en het gebied rond Santiago de Cuba is de schade enorm. De zware orkaanwinden en metershoge golven langs de kust hebben complete huizen weggevaagd of zijn zwaar beschadigd. Van veel huizen zijn de daken geheel of gedeeltelijk afgewaaid met als gevolg dat, door de slagregens veel van de toch al schamele huisraad verloren is gegaan.

Zie ook het bericht “Verwoesting door orkaan Sandy” en de foto’s van de aangerichte schade.

Van de armlastige staat hoeven de Cubanen, in tegenstelling tot schade bij eerdere orkanen, geen hulp te verwachten, anders dan het tegen gereduceerde prijzen aanbieden van dakplaten. Echter de meeste slachtoffers beschikken niet over de middelen deze te kopen, laat staan dat ze geld hebben om nieuwe matrassen en dergelijke te kopen.

Wij willen graag helpen om slachtoffers van de orkaan Sandy in Oost-Cuba weer een dak boven hun hoofd te geven en te voorzien in de hoogstnodige huisraad, zoals matrassen.

Mogen we daarbij op uw hulp rekenen?
Vul dan het onderstaand machtigingsformulier in of maak een bijdrage over op rekening 51.42.70.675 t.n.v. St. Cubamigos o.o.v. “Hulp aan daklozen”. Dank u wel!

  Ik wil de getroffenen door de orkaan Matthew op Cuba helpen

  euro
  en machtig de Stichting Cubamigos om dit bedrag af te schrijven van  /
  Ik wil ook graag de nieuwsbrief ontvangen

  Er wordt een e-mail met de gegevens van deze machtiging naar het ingevulde e-mailadres gestuurd. Het bedrag zal na week van uw rekening worden afgeschreven.

  captcha
  en daarna

  U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen