(Klik op kaart voor grotere kaart in Google Maps)

La Vigia – Cuba
(Klik voor kaart in Google Maps)

La Vigia is een dorpje met zo’n 350 inwoners gelegen op het platteland en verscholen tussen de velden. Binnen een straal van 10 km is er geen stad of dorp, de plaats Jatibonico ligt het dichtstbij en deels enkel te bereiken via zandwegen. Het is een ‘Comunidad’ een boerengemeenschap, met veel armoede, alcoholisme en werkloosheid. Vaak zijn de landbouwmachines stuk en ligt het werk stil.

Vrouwengroep huisgemeente
De zendeling Lazaro Estrada Rolo is, zoals hij het zegt, door God groepen om naar deze boerengemeenschap te gaan en om daar een huisgemeente te beginnen. Samen met zijn vrouw en gezin zetten ze zich in voor de mensen in hun dorp. Elke week komt een groep vrouwen bij elkaar die handwerkproducten maken voor eigen gebruik. Van natuurlijke grondstoffen worden matten voor de vloer, kleding en andere producten gemaakt. Op deze manier is men zinvol bezig en nodigen ze ook de vrouwen uit voor de kerk. De groep groeit langzaam.

Meer hoop en zekerheid
Als St. Cubamigos willen we graag dit kleine, maar zo belangrijke, project steunen. Wij willen Lazaro en zijn vrouw helpen om de vrouwen te voorzien van goede materialen en gereedschappen. Zodat de vrouwen samen een kwalitatief goed product kunnen maken en dit kunnen verkopen in de stad of op de toeristenmarkten. Omdat dit zo’n kleine gemeenschap is, zal dit een grote aantrekkingskracht op velen hebben. Zij worden zo geholpen en uit hun isolement gehaald. Ook geeft het meer hoop en zekerheid voor  de toekomst. Ook hopen en bidden we dat hierdoor veel vrouwen Christus mogen leren kennen.

Ons streven is om begin 2017 een bedrag van €750 mee te nemen om dit project een impuls te geven. Uw bijdrage daarvoor is van harte welkom. Een klein bedrag kan een groot verschil maken in het leven van veel vrouwen.

Uw bijdrage is welkom via een overschrijving op onze bankrekening NL39 ABNA 0514 2706 75 (met vermelding "Vrouwen van La Vigia", via een éénmalige machtiging of direct een vast bedrag via iDeal.
Opbrengst actie “Vrouwen van La Vigia”
 

€0
€750

2 reacties op “Vrouwengroep van La Vigia”

U kunt een reactie schrijven of Trackback dit bericht.
  1. St. Cubamigos zegt: 31 december 2016 om 13:53

    Ons streefbedrag van €750 hebben wij inmiddels ruimschoots binnen. Alle gevers, die deze vrouwen en daarmee de gemeenschap van La Vigia meer hoop en zekerheid geven, bedankt!

  2. St. Cubamigos zegt: 10 februari 2017 om 09:00

    In totaal is er € 1.000 binnengekomen voor de vrouwengroep van de kleine christengemeente in het dorpje La Vigia. Een heel mooi bedrag, dat onze voorzitter bij komende reis in maart mag overdragen.