Eén van de coördinatoren van het werk op Cuba, voorganger Alfredo, is gewond geraakt bij een ernstig busongeluk in de vroege ochtend van 28 mei op weg van Holquin naar Havana. De bus waarin hij zat raakte van de weg en kantelde. Bij het ongeluk vielen twee doden en 39 gewonden.

Voorganger Alfredo was – zo schreef hij in een mail –  op 27 mei vertrokken vanuit Holquin naar Havana, waar hij deel zou gaan nemen aan een reünie van leiders van de Evangelische gemeenten waartoe hij behoort. In de ochtend van 28 mei omstreeks 01:30 uur is de bus met daarin 49 personen in de buurt van de plaatsje Gaspar op zo’n 20 kilometer voor Ciego de Ávila van de Carreterra Central (Hoofdweg richting Havana) geraakt en gekanteld.  Dit was een zware en traumatische ervaring voor hem, waarbij twee doden en 39 gewonden zijn gevallen.

Via de mail stuurde Alfredo enkele foto’s, die de ernst van het ongeluk weergegeven.

Hij schreef hierbij:
“Ik vertel dit als een getuigenis. God zij dank, want ik heb alleen maar lichte verwondingen, dat wil zeggen veel bulten op verschillende delen van het lichaam. Opnieuw stelde God in zijn oneindige mededogen grenzen aan deze situatie, Zijn genade was overvloedig. Ik was in slaap gevallen en ineens tuimelde ik door de bus zonder te weten wat er gebeurde.  De waarachtige God redde mij en behoede onze familie voor iets heel betreurenswaardig. We zijn erg dankbaar voor onze mededienstknechten en het leiderschap van onze bediening. Alsmede voor alle broeders en zusters die hun hulp hebben aangeboden en ons ondersteunen in deze situatie, erg bedankt allemaal. En alle glorie aan onze Hemelse Vader. In ons hart is eer en dankbaarheid voor de goedertierenheid over ons.”

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen