De orkaan Sandy raasde eind oktober 2012 met haar verwoestende kracht over het oostelijk deel van Cuba. Veel huizen zijn door hun lichte constructie niet bestand tegen de orkaanwinden en van menig huis waaide dan ook het dak geheel of gedeeltelijk af. Met het gevolg dat de slagregens vrij spel hadden op de vaak toch al povere huisraad van de bewoners. In de kuststrook waren het vooral de metershoge golven die soms complete huizen vernielden en daarmee ook alle huisraad verloren ging.

De Stichting Cubamigos heeft hulp willen bieden aan de slachtoffers van dit natuurgeweld. De diverse oproepen om de ‘daklozen’ in Santiago de Cuba en omstreken te helpen heeft tot nu toe ruim € 2400 opgebracht. De Stichting Cubamigos vult uit eigen reserves die bedrag aan tot € 3.250, dit bedrag komt overeen met ruim 4.300 CUC (Cubaanse Convertibele Peso). Met dit geld hopen we in overleg met de coördinatoren ter plaatse in een aantal ernstige gevallen de nood te kunnen ledigen, zodat zij weer een dicht dak boven hun hoofd hebben en onder andere matrassen en andere noodzakelijke huisraad kunnen aanschaffen.

We zijn zeer dankbaar voor deze giften en uiteraard is uw gift nog steeds van harte welkom, dat kan eenvoudig door het invullen van de on-line machtiging!

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen