Alexis Araujo en familieIn het oosten van Cuba woont en werkt de blinde voorganger Alexis Araujo Lopez met zijn gezin. Door zijn visuele beperking moet hij altijd begeleid worden als hij bezoeken wil afleggen. Graag zouden ze daarom over een fietstaxi willen beschikken. U kunt helpen om die voor hen aan te schaffen!

Alexis Araujo is voorganger van een huiskerkje in de provincie Granma in het Oosten van Cuba, getrouwd met Tania en vader van drie kinderen. Omdat deze voorganger blind is, is hij beperkt in de wijze waarop hij zich kan verplaatsen. Als hij bij iemand op bezoek wil, wordt hij altijd begeleid door een vast iemand uit zijn kerk. Deze persoon brengt en haalt hem naar en van elke gewenste bestemming. In een gesprek met hen kwam de wens naar voren, dat men graag over een bici-taxi zou willen beschikken. De fietstaxi wordt op dit moment veelvuldig gebruikt in Cuba voor plaatselijk vervoer. Met een fietstaxi kan de begeleider de voorganger eenvoudig vervoeren. Ook kunnen eventueel zijn vrouw en/of kinderen mee. Als de taxi niet voor de voorganger gebruikt wordt, kan de de begeleider deze gebruiken als lokale taxi en zo ook in zijn eigen levensonderhoud voorzien.

Fiets-taxi CubaAanschaf fietstaxi
De aanschaf van een goede bici-taxi kost zo’n 600 euro. Het zou fantastisch zijn als we als Stichting op onze volgende reis dit bedrag mee kunnen nemen om deze fiets-taxi voor Alexis Araujo  aan te schaffen.

Helpt u ook mee?

Kom dan in beweging en maak een kleine bijdrage over onder vermelding van ‘Fiets-taxi” op rekeningnummer 51.42.70.675 ten name van de Stichting Cubamigos, Almelo. 

Update 05-05-2012
Mede door enkele gulle giften is het benodigde bedrag van € 600 ruimschoots binnen om een fietstaxi aan te kunnen schaffen voor voorganger Alexis Araujo.
Alle gevers bedankt!

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen