Sefarin met zijn 90 jarige moeder

Sefarin met zijn 90 jarige moeder

Tijdens onze reis dit voorjaar hebben wij een bezoek gebracht aan Serafin Roza Reyes. Sefarin is na een ongeluk op 11 september 2001 vanaf zijn middel verlamd geraakt. Operaties hebben geen succes gehad, waardoor hij nu al 15 jaar zijn tijd veelal op bed doorbrengt. Door de gebrekkige behandeling en verzorging heeft hij zeer ernstige doorligwonden gekregen. Hij wordt verzorgd door zijn moeder van 90 jaar (op de foto naast hem) en zijn zus. Middelen om de wonden te verzorgen en infectie te stoppen zijn niet of nauwelijks beschikbaar. Vanuit de staat krijgen zij geen enkele ondersteuning op medisch of financieel gebied.

De St. Cubamigos wil Serafin daar waar mogelijk op korte termijn helpen met wondverzorgingsmiddelen en/of verbandmateriaal en eventueel een matras en een kussen voor zijn rolstoel. Omdat wij vanuit de St. Cubamigos pas in september/oktober van 2016 weer naar Cuba reizen willen wij uw hulp in roepen.

Reist u in de komende weken naar Cuba en doet u ook Trinidad aan, bent u dan bereid om middelen en materiaal mee te nemen in uw koffer voor Serafin? De goederen kunnen worden afgegeven bij een Interkerkelijk Centrum in Trinidad dicht bij het centrum. U zou ons, maar met name Serafin hier erg mee helpen.

Misschien bent u als verpleger/verpleegster of arts bekend met ernstige doorligwonden en bent u bereid Serafin te bezoeken om te bekijken welke behandeling en middelen in zijn situatie hem het beste kunnen helpen. Voor vervoer naar zijn verblijfplaats in Concado op zo’n half uur rijden van Trinidad kan worden gezorgd.

Als u bereid bent om ons, maar in de eerste plaats Serafin te helpen, neem dan contact met ons via het contactformulier.

Eén reactie op “Hulp voor Serafin Roza”

U kunt een reactie schrijven of Trackback dit bericht.
  1. St. Cubamigos zegt: 30 oktober 2016 om 13:41

    Dankzij de hulp van enkele mensen uit Nederland hebben we in de zomerperiode verschillende hulpgoederen naar Cuba kunnen brengen voor Serafin, een man die 15 jaar geleden een dwarslaesie heeft opgelopen. Dit waren onder andere verbandmiddelen, wondspray en een dicubituskussen. Ook hebben we een wasmachine voor deze familie kunnen kopen om de vele lakens dagelijks te wassen. Moeder van 87 jaar verzorgt haar zoon nog steeds en ook zijn zus. De wondspray uit Nederland heeft al goed geholpen. De doorligwonden waren een stuk minder groot dan voorheen.

    Dit najaar hopen wij opnieuw verband en wondspray mee te geven aan mensen die Cuba gaan bezoeken.