Op elke reis naar Cuba gaat er een geldbedrag mee om te besteden “Daar Waar Nodig“. Tijdens bezoeken en op aangeven van de plaatselijke coördinatoren kan (een gedeelte van) van dit bedrag worden bestemd om nood te ledigen in schrijdende acute situaties. Een voorbeeld hiervan deed zich voor op de reis van februari jongstleden met betrekking tot een jong gezin, dat door brand hun huis en bezittingen was kwijt geraakt.

Afgebrande huisje jong gezin

Het totaal afgebrande huisje

Alles kwijt door brand
Op weg om bezoekjes af te leggen voorgangersgezinnen werd er eerst langs gegaan bij een jong gezin in de buurt van Manaca, waarvan onlangs het huisje was afgebrand. Door oververhitting was het oliedruk-kooktoestel uit elkaar geknald. Hun kindje van ongeveer één jaar, die in zijn ledikantje lag te slapen, kon ternauwernood uit het brandende huisje worden gered. Het echtpaar raakte naast hun huisje ook nagenoeg al hun bezittingen door de brand kwijt.

Echtpaar met Ramiro

Echtpaar met Ramiro

Hulp nodig!
Uit de ‘Daar Waar Nodig”-kas kon dit gezin € 200 worden gegeven, waarmee ze in staat zijn op hun eigen stukje grond een nieuw huisje van hout met zinken dakplaten neer te zetten. In de kerk van coördinator Ramiro werd in het volgende weekend een grote doos geplaatst waarin gemeenteleden kleding en dergelijke konden doen voor dit jonge echtpaar.

Met uw hulp
Ondersteun ons om die hulp “Daar Waar Nodig” te kunnen blijven geven door een éénmalige of een maandelijkse donatie. U kunt daarvoor gebruik maken van het machtingingsformulier op onze website.

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen