Bord 20-jarig bestaan

Dit najaar was het 20 jaar geleden dat de Stichting Cubamigos is ontstaan vanuit het verlangen van het echtpaar Ron en Jolanda om de mensen op Cuba te helpen. Daartoe hebben zij voor enkele jaren op Cuba gewoond. Tijdens hun verblijf daar hebben zij contacten opgebouwd met voorgangers van plaatselijke kerken. Met hen zijn enkele projecten opgezet om hulp te bieden aan en via (huis)kerken. Na hun vertrek is het werk op Cuba doorgegaan en verder uitgebouwd met behulp van de plaatselijke coördinatoren.

Dit voorjaar hebben we het 20-jarig bestaan samen gevierd met onze broeders en zusters op Cuba. Voor de viering in het Interkerkelijke Centrum in Trinidad waren vele zendelingen, voorgangers en vrienden uitgenodigd. Sommigen hadden zelfs een reis van 6 uur gemaakt om er bij te kunnen zijn. Het was een feestelijke ontmoeting , waarin velen hun getuigenis gaven voor wat 20 jaar hulp, gebed en ondersteuning voor hen persoonlijk had betekend.

Bijzondere mooie verhalen waarvoor we God dankbaar zijn, dat Hij ons deze periode als Stichting Cubamigos heeft willen gebruiken op Cuba. Dit was niet mogelijk geweest zonder de gebeden en ondersteuning van al die mensen en organisaties in Nederland, die ons in de afgelopen 20 jaren hebben geholpen. We zijn dankbaar voor deze trouw en verbondenheid bij het werk op Cuba.

Het werk op Cuba is niet eenvoudig, maar “Jehova Jireh”. Hetgeen betekent: “De Here zal voorzien” (Spreuken: 19 vers 17). In de afgelopen 20 jaar hebben we dat op vele manieren mogen ervaren en leren. Het zorgt ervoor dat we in alles op Hem mogen blijven vertrouwen.

De onderstaande foto’s geven een beeld van het viering op Cuba van het 20-jarig bestaan.

Eén van de getuigenissen, door een vrouw van een voorganger:
Op een morgen had zij geen eten meer voor haar gezin en geknield op de grond bad ze in tranen tot God hoe dit verder moest. God zei tegen haar, dat ze het huis schoon moest maken. Wat een bijzondere opdracht als je geen eten meer hebt voor je gezin. Toch is zij gehoorzaam geweest aan de stem van God en heeft het huisje schoongemaakt. Tegen de tijd dat ze daarmee klaar was, kwam een lokale voorganger om de hoek aanrijden. Dankzij een gift van € 50 Cubamigos was het voor haar mogelijk om weer eten voor het gezin te kopen.

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen